Koledar 2022: Slovenija, od kod lepote tvoje?

Slovenija, od kod lepote tvoje? No, like literally, od kod? Smetnjakov koledar za leto 2022 je posvetilo stock photo nacionalizmu oziroma patriotizmu, če hočete.

Drugače rečeno, brezmejna ljubezen do domovine je videti natanko kot ta koledar. Od Triglava do Goriških brd, od Kočevskega Roga do Mesečevega zaliva. Slovenija še nikoli ni bila tako lepa, prostrana, veličastna, in to do točke, ko postane malodane neprepoznavna. Ballard je nekoč zapisal, da je edini tuj planet Zemlja. Mi odgovarjamo, da je ni večje potujitve od domoljubja, pri čemer je dom mišljen v vseh pomenih besede. Da, to je koledar, ki ga lahko podarite celo svoji SDS/NSi žlahti.

Težava stock photo nacionalizma, kot ga izvaja ta vlada oz. SDS, ni v stock photo, temveč zgolj v tem, da pri tem ne gre dovolj daleč. Še več, za sabo poskuša prikriti sledi. Na našem transdomoljubju je, da to zgrešeno taktiko popravimo. Branko Grims ima kot ponavadi delno prav: tujemu etnu dajati prednost pred domačim je nerazumljivo. A velja, jasno, tudi obratno. Prej gre za to, da sta domače in tuje zamenljiva in izmenljiva, nekje vmes pa se upehajo tudi dolgovezne prilike o tem, kaj je fejk in kaj ne.

Je domoljublje ozdravljivo? Seveda je. Ozdravite ga s Smetnjakovim transdomoljubnim koledarjem.

Cena: 18 evrov / Dimenzije: 420x297mm

Osebni prevzem v Ljubljani (sicer +2€ za poštnino).

Za naročila pišite na mi.smo(at)smetnjak.si.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.