Noč se premika proti K4 (10 dni in odštevamo)

Čeprav sem od prve Smetnjakove zvočne polucije zamudil že prenekateri avtobus, se nastali odpad še vedno ni popolnoma razgradil. Po otvoritvenem razdejanju se umazanija vrača na pustno soboto, trdovratnejša kot kdajkoli prej. Ob rejv! stilski zapovedi bo krvnik higienskega minimuma tokrat patron iz Nottinghama, Nightmoves imenovan.

Nightmoves je poleg kolosov kot sta Digitalism eden izmed adutov kunštne francoske založbe Kitsune, ki se je po vzponu benda Klaxons znašla v središču “nu rave” medijskega pompa. No, na Smetnjakovi deponiji se ni znašel zaradi hajpa, temveč zaradi veščin pri tresenju ušesnih membran. Nightmoves je brada zrastla predvsem kot posledica njegovih remikserskih sposobnosti. Po tem, ko so ga zloglasni Klaxons (dvakrat!) najeli za predelavo njihovih futurističnih kompozicij, je knobe in fejderje premikal za škotske umazance Shitdisco, njegovemu popačenju pa se ni izognil niti britanski karaoke king, Robbie Williams. Nightmoves se je znesel tudi nad poletno himno Dance To Our Disco londonskega dueta Punks Jump Up, ko je iznekazil Mylotovo predelavo komada No More Conversations britanskih Freeform Five pa remiksal celo remikse. S takimi in podobnimi akrobacijami si je pridobil simpatije samega Erola Alkana, ki ga često poprosi za ogrevanje gramofonov. Njegov zadnji dosežek je remiks komada Bathroom Gurgle občečislane najstniške senzacije Late of the Pier, ki ga je revija NME uvrstila med naj 10 komadov lanskega leta. Pripravite se torej na absolutni “zmaga, stari” bibličnih proporcij, z dudami, glow-sticki in gamaši kot obvezno opremo.

Koda oblike in obleke: REJV!
(poleg občih rejverjev so dobrodošli tudi rejv kavboji, rejv medicinske sestre, rejv nune in rejv reinkarnacije Jima Morrisona)

Nekaj municije:
Metal On Metal – No Front Teeth (Nightmoves remix)
Klaxons – Atlantis To Interzone (Nightmoves remix)
Freeform Five – No More Conversations (Mylo remix (Nightmoves remix))
Za remix komada Late of the Pier – Bathroom Gurgle odklikajte na Nightmoves myspaceTags: Muzika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.