Smetnjak čupira z Metal On Metal

Tri je pravljično število, Smetnjak ima rad pravljice, tretja rabuka bo pravljična? Če je cilj glavnega junaka zmagati na tekmovanju v igranju zračne kitare, dogajanje postavljeno v temno S&M klet, avtorstvo pa pripisujejo trem baltiškim mesarjem po imenu Metal on Metal, potem da.

V tretje Smetnjak torej gosti litvanske delikvente iz angleške založbe Skint, Metal on Metal. Trije utrganci iz Vilnusa, ki so se sprva imenovali “Nesakyk Mamai!”(ne povej mami!), so po naši presoji eden izmed najbolj razburljivih aktov v tem trenutku. Čeprav njihova diskografija še ne dosega tiste Franka Zappe, so fantje v zadnji letih dodobra razburkali plesno-elektronsko sceno. Njihov prvi singl No Front Teeth, ki ga metalci opišejo kot “življenje Charlesa Bukowskega skompresirano v osem minut in natisnjeno na vinil”, kljub temu, da fantje le stežka pomolijo glavo iz podzemlja, dobi podporo imen kot so Groove Armada, Norman Cook, Pete Tong in Kissy Sell Out. Slednji jih kasneje najame tudi za remiks komada Her.

Po tem, ko zase remiksajo “I Used To Dance With My Daddy” norveškega dueta Datarock, jih za remikserske usluge poprosijo še podvodni Tim Deluxe, brightonski fant-punca duo Blood Red Shoes, razvpiti “nu-rave” prvaki New Young Pony Club, ter nanazadnje Bloc Party, ki jim v obdelavo predajo zloglasni Flux. Pred kratkim pod svoje nakovalo dobijo komad Short Road zasedbe Wax Slag, ki po tem ko ga Hot Chip uvrstijo v svoj DJ Kicks miks, slednjemu ukrade slavo. Trenutno pa je na poti tudi mala plošča Slaughterhouse, ki bo pravtako izšla pri Fatboyevem Skintu.

Pleh torej odmeva do neba, pretepači iz Vilnusa so sugerirani za naslednjo veliko stvar, Metal on Metal, ki nas bodo obiskali v polni zasedbi, pa obljubljajo nered brez primere. Za dobro mero se bo headbenganju priključil še Intecov DJ Hal, ki je kot sin bobnarja več rockovskih zasedb odraščal v razvratu zaodrju, in bo več kot primerno olje na naš ogenj.

Metal On Metal – No Front Teeth
Kissy Sell Out – Her (Metal On Metal remake)
New Young Pony Club – Ice Cream (Metal On Metal remake)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.