Mako Records

Pred slabim mesecem dni je po treh letih priprav luč sveta ugledala založba, ki ji poveljuje ruski manijak z imenom Proxy. Zaenkrat združuje skoraj ekskluzivno ruska imena – poleg ustanovitelja lahko pričakujemo izdaje s strani producentov kot so Polymorphic, Marseille, Eclier in Noise Invaders. Proxy ob rojstvu Mako Records izjavlja: “Please welcome your gracious invaders. You can keep the better part of your culture, but the music will be decidedly different.”

Drugi release založbe – debi producenta z značilnim surovim in temačnim ruskim stilom The Mould nosi naslov Soldier Take A Rifle EP in izide 12. aprila 2010. Mala plošča vsebuje remix komada Ghetto, ki ga je za Mako prispeval napol lokalni duo Volatile.

The Mould – Soldier Take A Rifle EP preview

Drobni tisk: Zgornja odstavka sta bila napisana s strani omenjene lokalne polovice dvojca Volatile. Ta se je v izogib samohvale dostojanstveno zatekel k funkcionalnemu načinu sporočanja ter tako zameglil pravo vrednost njunega dosežka. Proxy, po mnenju mnogih najinovativnejši med producenti plesne elektronike sploh (The Bloody Beetroots: “Proxy je prihodnost”), je Volatile priključil svoji skrbno izbrani četi izključno ruskih glasbenikov, kar je malodane dejstvo, ki priča samo po sebi. Na Mako blogu ju med drugim najdemo kot recenzenta prve izdaje v družbi imen kot so Bob Rifo, Sinden, Hey Today! in Motor. Da ima Smetnjak v svojih vrstah težkokategornike, sedaj meni tudi širša indie-elektronska javnost. Upamo, da jih zaradi tega ne boste nič raje poslušali. (Čestita: mk)Tags: Muzika, Smeti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.