Transbalkanska zadnjica: GRUPNJAK

Zadnji vzdihljaji sezone so često najslajši. Letos v mali sezonski apokalipsi prsi Sindikata, Driskoteke in Smetnjaka hropejo ob prsih izbranih korenjakov iz južnega brega Kolpe. Poslednji vlak v globočine poletja.

Iz jir buka gostov:

SymbolOne (Split): Suck16 & Da Flava; instantni evergrin Love Juice predelan od Dangerja; remiksi za Kitsuné, Gruma, Giorgia Moroderja; Justice, Digitalism, Valerie playliste; kataklizma na lanskem pomladanskem Smetnjaku.

A Skitzo ali jd Ahmaad (Sarajevo): turntejblist prekrščen v elektro; žanrski razpon od Bacha do sevdaha; integriteta z desetletno tradicijo; kolaboracije s Pilooskim, Edom Majko, The Good Guys.

Mile Hund (Reka): šolani zvočni inženir na študijskem dopustu v Londonu; glasbeni enciklopedik s pedigrejem; s Smetnjakom ob boku Dangerju, Surkinu, Das Glowu, Grumu.

Na mestu, ki je odmerjeno kratki napovedi razobešenosti, se bomo izognili namigovanju na spolno občevanje, ki ga narekuje kontekst in omembi falusoidnosti, ki zasiči prvi vtis ustvarjenega, ter navrgli le, da po mnenju avtorja teh vrstic roka Žige Tomorija izrisuje črte, ob katerih je človek vesel, da je karikatura.

Grum – Runaway (SymbolOne remix)

Metronomy – Radio Ladio (Ahmaad dirty remix)Tags: Napovedujemo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.