Mercator in fašistične razvade

Najboljši sosed … čistokrvni Slovenec? Razvada, pač.

Frajer iz Bohinja, starša prav tako, stari starš iz Radovljice, what’s with this Oberkrainer shit?, z repom za popestritev pomaha Piran, kaj pa stari stari starši, kaj pa stari stari stari starši, kaj pa stari stari stari stari starši? Stari, you have passed the racial integrity test!

Fašistična lajdra daje v usta le slovensko meso? Kako zasanjano, a pedantno premeri rodovnik sveže zaklanega. Razvada, pač.

“Sledimo izvoru izdelkov in zagotavljamo varnost živil” zveni kakor pasus iz zakona o “varstvu dednega zdravja nemškega naroda”, ki je bil leta 1933 sprejet v Tretjem rajhu ter je utemeljil delitev na državljane z “arijskimi predniki” in “nearijsko” škart robo. Pot do taborišč smrti je bila trasirana. Razvada, pač.

Ne le, da je po Auschwitzu mogoče pisati poezijo, mogoče je tudi posneti in predvajati tako reklamo. S samopožiralnim obratom: fentamo in žremo le stoodstotno svoje, to je, naše. Resnično avtarkičen narod, ki si reže od lastnega telesa. Ironično, a vendarle preblago.

Pošastne neumnosti tega oglasa se ne da popraviti s pozivom k bojkotu Mercatorja. Gre zgolj za “kolc” oziroma “kih” sredi epidemije fašizma kulturosfere, ki ji ne znese niti do dialektike barbarstva in civilizacije. In tako lahko bebavost in oportunizem, kar je eno in isto, še naprej nemoteno dlakocepita med tako imenovanima levico in desnico. Razvada, pač.

Primal Scream – Swastika Eyes (Chemical Brothers Remix)Tags: Ad-versities

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.