SMETNJAK x KiNK

Smetnjakov večer na isti dan kot 1. slovenska vsesplošna vstaja naroda (če konec sveta za trenutek odmislimo)? Eno tistih neposrečenih/posrečenih sovpadanj. Tega nismo izbrali, a sprejemamo izziv.

Smetnjak ni after demonstracij, še manj so demonstracije warm-up za Smetnjak. Big dumb techno party kot poskus brendiranja revolucije? You know us better than that. Protest nadaljujemo v K4, a ga tam ne končamo. Kot ga ne bomo začeli na Kongresnem trgu. Shod ni katarza, lahko je le porast intenzivnosti. Ni točka, in če je, potem je le ena izmed neštetih, ki tvorijo premico. Mikropolitika se odvija na nivoju vsakdana in sprejema ukrepe, kot je ukinitev guest liste, zaprtje backstagea. Priznavamo enakost, a jo zato tudi zahtevamo. Na mikroelitah, ki širijo korenine, da bi se dvignile nad ostale, ne zapravljamo svoje milosti. Naša intenzivnost se daje kot molekularna jeza ali kot bratska ljubezen. Radi bi, da bi bil Smetnjakov večer izbruh slednje. Tistim, ki vztrajajo na politični nekorektnosti partija, sovpadajočega s protesti: slogan “Nekoga mora biti sram” nosimo že nekaj časa. It’s your turn.

Gost večera: KiNK. Po besedah Smetnjakovega člana: “Še vedno je otrok, ki se rad igra z vsem, kar mu pride pod roke, o čemer nazorno pričajo njegovi številni spontani youtube videi. Vzame nekaj, kar naj bi se uporabljalo na tak in tak način, ter to obrne na glavo. Eksperimentira na polno, a je njegov zvok še vedno plesen, club friendly, in brez tistega chinstroking faktorja, ki je tako zelo odbijajoč. Ja, KiNK je demokrat, ne elitist.”

Facebook event.

KiNK – ExistenceTags: Napovedujemo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.